Blog

Ce ne mai jucam pe Facebook ...?!? (Top 10 Jocuri)

06/04/2010 03:01

Facebook, ca cea mai în vogă reţea socială a momentului, cunoaşte o mulţime de utilizări. Nu mai este doar un loc în care să-ţi reîntâlneşti prietenii şi să fii la curent cu activităţile acestora. Poate fi, în acelaşi timp, atât un instrument de business, util promovării unui site sau a unei afaceri, cât şi un mijloc de relaxare.

Să lăsăm puţin deoparte Facebook, ca instrument de business şi să vedem ce putem face pentru a ne relaxa câteva minute.

Pe Facebook sunt disponibile foarte multe jocuri. Complexitatea nu este punctul forte al acestora. Majoritatea jocurilor de pe Facebook au două caracteristici comune: sunt simpliste şi profită de latura socială a site-ului.

În cursul acestui an vor apărea şi primele jocuri ceva mai complexe. Până atunci însă, iată care sunt cele mai populare 10 jocuri de pe Facebook, în ordine inversă.

10. Pet Society

Dezvoltat de cei de la Electronic Arts, Pet Society este unul din numeroasele jocuri de Facebook care implică animale de companie sau sălbatice. În Pet Society vei avea grijă de propriul tău animal virtual.

Pet Society Doar că animalul tău, fie el căţel, pisică sau altă lighioană, are mai multe în comun cu oamenii decât cu regnul animal. Va dori să întreprindă acţiuni caracteristice oamenilor: va merge la cumpărături, se va uita la televizor şi va merge la pescuit. Evident, tu vei fi cel care va avea grijă de el.

9. PetVille

Cum spuneam, Facebook abundă în jocuri cu animale, în special de companie. PetVille este şi el unul din aceste jocuri.

PetVille Dedicat în special copiilor, PetVille este locul în care cei mici vor avea grijă de animalul lor de companie virtual. Cel puţin aşa se vor antrena pentru momentul în care îşi vor primi patrupedul în carne şi oase.

8. Zoo World

Cum sugerează şi numele, Zoo World este Grădina ta Zoologică virtuală. Va trebui să ai grijă de animale şi să te extinzi. Pe lângă activităţile obişnuite, în această grădină zoologică vei dezgropa şi comori pe care le vei putea schimba cu prietenii tăi.

7. MindJolt Games

MindJolt Games reprezintă, de fapt, o suită de jocuri, nu doar un singur joc. Sub acest nume se regăsesc peste 500 de jocuri, de diverse genuri: arcade, puzzle, strategie, sport etc. Unele jocuri sunt single player, în timp ce altele se pot juca cu prietenii.

 


6. FishVille

Mare deosebire între FishVille şi jocurile cu animale de companie de pe Facebook este că, de data aceasta, avem de-a face cu un peşte. În loc să ai grijă de o pisică, în acest joc trebuie ai grijă de un peşte. Un peşte adevărat.

FishVille Poate unii dintre noi vor strâmba din nas când vor auzi de acest joc. Nu de aceeaşi părere vor fi însă şi cei peste 23 de milioane de utilizatori care joacă FishVille.

5. Mafia Wars

Dacă preferi să fii de partea băieţilor răi, iar îngrijirea unui peştişor nu este ocupaţia ta favorită, poţi intra în lumea obscură a interlopilor. În Mafia Wars vei da lovitură după lovitură şi vei evolua, în timp, de la rang de găinar la mare mafiot.

4. Happy Aquarium

Revenind la jocurile noastre inofensive, pe locul patru în topul celor mai populare jocuri de pe Facebook avem din nou un joc cu peşti: Happy Aquarium. De data asta, nu trebuie să te mulţumeşti cu un singur peşte. Ai la dispoziţie un acvariu întreg de peşti pe care va trebui să-i îngrijeşti cum vei şti mai bine.

  3. Texas Hold'Em Poker

Texas Hold'Em Poker este al treilea joc, ca număr de jucători, pe Facebook. Pe undeva este normal, jocul de Poker a avut întotdeauna adepţii săi. În acest joc vei sta faţă în faţă (virtual vorbind) cu jucători adevăraţi, nu vei juca cu AI-ul.

2. Café World

Café World este un joc puţin diferit de cele de până acum. Eşti proprietarul unui restaurant şi trebuie să lupţi cu concurenţa pentru succesul afacerii tale. Apropos de concurenţă, pe Facebook există peste 30 de milioane de utilizatori care joacă Cafe World.

  1. FarmVille

Liderul incontestabil al jocurilor de pe Facebook, cu peste 83 de milioane de adepţi, este FarmVille. Scopul jocului este cât se poate de simplu: trebuie să ai grijă şi să-ţi extinzi ferma.

FarmVille - jocul care doboară toate recordurile pe Facebook

Adorată de unii şi detestată de alţii, Facebook este fără tăgadă cea mai populară reţea socială la ora asta. Poate în România HI5 este încă la putere dar şi la noi Facebook înregistrează o creştere rapidă. Ingredientele de bază sunt acelaşi ca la orice reţea socială: prieteni, vorbărie, poze etc.

Dincolo de reţeta clasică, un rol important în succesului Facebook îl au aplicaţiile. Aceste aplicaţii pot fi utilizate în cadrul reţelei şi variază de la teste de inteligenţă la jocuri. Ideile sunt variate şi de regulă destul de originale.

FarmVille - jocul record


Una dintre cele mai populare aplicaţii de Facebook este FarmVille. Acesta este de fapt un joc, un joc care a reuşit să atragă peste 56 de milioane de utilizatori pe lună. FarmVille este dezvoltat special pentru Facebook şi nu poate fi jucat în afara acestei reţele.

FarmVille

În principiu, ca orice joc de acest gen, FarmVille este o pierdere de timp sau o modalitate de relaxare, depinde de fiecare cum îl percepe. Jocul se vrea o strategie în care tu, ca fermier destoinic, trebuie să ai grijă şi să-ţi dezvolţi ferma.

Ogorul, livada şi animalele

În principiu, ferma ta este compusă din ogorul pe care vei planta diverse specii de plante, copacii care vor asigura recolta de fructe şi animalele domestice sau mai puţin domestice. La capitolul animale oferta este relativ bogată. Vei putea creşte cai, vaci, oi, găini, raţe dar şi elefanţi.

Ogorul va putea fi însămânţat cu diverse plante care diferă ca durată de recoltare. Vei avea la dispoziţie plante care se fac în câteva ore sau în câteva zile. Cu cât vei avansa în joc, cu atât vei obţine accesul la mai multe plante, animale, copaci şi diverse alte bunuri utile la ferma omului. La capitolul diverse vei regăsi construcţii şi vehicule precum tractoarele care îţi vor permite să ari mai rapid.

Toate acestea pot fi achiziţionate din Piaţă. Accesul la majoritatea bunurilor este condiţionat de atingerea unui anumite nivel. De asemenea, când atingi anumite recorduri personale (plantarea unui anumit număr de seminţe, deţinerea unui tractor etc) vei fi recompensat.

FarmVille - nu lipseste nici ratusca urata

Socializarea fermierilor

Fiind vorba de un joc din cadrul unui reţele sociale, nu putea sub nicio formă să lipsească latura socială. Îţi poţi invita prietenii de pe Facebook să joace FarmVille, sau dacă joacă deja ţi-i poţi face vecini.

Relaţia cu vecinii tăi se limitează la două aspecte. Primul este trimiterea cadourilor. Zilnic poţi trimite până la 24 de coduri vecinilor tăi (animale, copaci). La fel, aceştia îţi vor întoarce gestul. Al doilea aspect este darea unei mâini de ajutor vecinilor. Când aceştia nu sunt pe fază, te poţi îngriji puţin de ferma lor gonind ciorile sau vulpile. Vei fi recompensat şi pentru asta.

FarmVille - piata de copaci

Poate ar fi fost o idee bună introducerea unei pieţe generale, în care fiecare jucător să poată vinde şi cumpăra după bunul plac. Ar fi un mijloc suplimentar de socializare.

Bani, experienţă

Toate operaţiunile vor fi făcute având la bază banii. Pentru recoltele vândute vei primi monede. Pentru a cumpăra şi a planta seminţe îţi trebuie bani. Din când în când mai primeşti şi câte o bancnotă. Bancnotele sunt necesare pentru achiziţionarea anumitor bunuri.

FarmVille - animalele stau cuminţi la locul lor

Unele operaţiuni, pe lângă bani, îţi vor da şi punte de experienţă. Cu cât ai mai multe puncte, cu atât vei creşte în nivel. Cu cât vei creşte în nivel, cu atât vei avea acces la mai multe funcţii.

FarmVille a reuşit să atragă un număr foarte mare de utilizatori de Facebook. Unii joacă probabil pentru a se relaxa. Alţii se vor plictisi după câteva zile. Cert este că FarmVille a ajuns unul dintre cele mai populare jocuri online din toate timpurile.



Dacă jocurile actuale de pe Facebook suferă la capitolul complexitate, acest lucru se pare că se va schimba în viitorul apropiat. Avem speranţe că jocuri precum Civilization (care va fi lansat în vară) vor duce gaming-ul pe Facebook la un nivel superior.

First blog

04/04/2010 21:56

Our new blog has been launched today. Stay focused on it and we will try to keep you informed. You can read new posts on this blog via the RSS feed.









Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.



LAST UPDATE ON : 19 MARCH 2010

 

 

 

 

 
widget
Lucruri Gratis